De Marcus Gerardskaart van Brugge anno 2022
We tekenen 460 jaar na datum. In 1562 werkte Marcus Gerards een plan van Brugge uit, dat de stad letterlijk terug op de kaart zou moeten zetten. Daar ontstond de plattegrond, die inmiddels bij veel mensen geliefd is en in vele Brugse woningen hangt.
Dit jaar zette ons historisch onderzoeksbureau zijn schouders onder een heruitgave van deze kaart. Met een graficus en veel studiewerk maakten we een volledig nieuwe scan van de kaart. We deden de verschillende delen aan elkaar passen, zorgden voor wat opschoningswerken en zochten een drukker die er iets moois van kon maken.
Onze standaard-herdrukken van de kaart, verzorgd door kwaliteitsdrukkerij die Keure, zijn gedrukt op Creator Urban Silk zijdemat 250 gr papier. Daarnaast is er ook een duurdere luxe-editie die gedrukt is op Hahnemühle photo matt fiber 200 gram papier. De standaard-herdrukken zijn te verkrijgen in boekhandels de Reyghere (markt 12) en de Brugse boekhandel (Dijver 2). De luxe-editie is op aanvraag. Er zijn verschillende formaten beschikbaar : het origineel formaat meet 190 x 110 cm. Daarnaast zijn er herdrukken in 110 x 66 cm en 95 x 55 cm.
Voor grotere oplages, afwijkende afmetingen, andere dragers of algemene vragen rond de kaart kunt u contact opnemen
marcus 1